SUIKERVRIJE KARAMELSAUS


SMEUÏGE

SALTED KARAMELSAUS

Karamel bestaat bijna volledig uit suiker, dus is normaal erg ongezond, maar oh zo lekker. dankzij Zùsto kun je nu voor het eerst een karamel maken die volledig suikervrij is! Heerlijk voor over je dessert of gewoon met een lepel.

Bereiding: 5 min
Klaar in: 15 min
400 milliliter
Moeilijkheidsgraad: gemakkelijk

SAME TASTE, MORE PLEASURE!

Nog op zoek naar antwoorden? Ontdek onze FAQ pagina.

GA NAAR FAQ

Ingrediënten

 • 200 gram Zùsto
 • 100 milliliter water
 • 90 gram roomboter
 • 125 milliliter slagroom
 • 1/2 theelepel zout
zusto suikervervanger

Bereiding

 1. Zet een steelpannetje water op het vuur en breng het aan de kook. Voeg Zùsto geleidelijk toe om klontering te vermijden. Zùsto moet volledig door het water bedekt zijn. Verhit het mengsel tot het goed begint te pruttelen en geleidelijk van kleur verandert.

  Let op
  : zorg ervoor dat je niet roert tijdens dit proces. De karamel hoort dan een mooie volle bruine kleur krijgen. Let op dat het niet te donker wordt, want dan is het aan het verbranden en krijgt het een bittere smaak.
 2. Wanneer je de juiste bruine kleur hebt bereikt, voeg je zo snel mogelijk de boter toe. Blijf ongeveer 1-2 minuten roeren tot de boter volledig is opgelost.
 3. Voeg voorzichtig de slagroom toe. Let op want het mengsel kan gaan spetteren door het toevoegen van een koude vloeistof. Blijf maximaal een minuut roeren totdat het goed is gemengd. Je kunt het vuur uitzetten.
 4. Haal de karamel van het vuur en voeg het zout naar smaak toe. Laat je salted caramel even afkoelen voor je het gebruikt en bewaar het goed afgesloten in de koelkast.

Toch graag een papieren versie?

Download hier de PDF.

DOWNLOAD DE PDF