FAQ ZÙSTO

zusto suikervervanger

OVER ZÙSTO

Zùsto is een nieuwe en unieke suikervervanger van hoge kwaliteit, die suiker op 1/1 basis kan vervangen. Gerechten die zijn bereid met Zùsto hebben dezelfde sensatie in de mond, dezelfde aroma’s en dezelfde crunch. Niet alleen dat, maar de smaakbeleving is vergelijkbaar met die van suiker.

Zùsto is een nieuwe, unieke combinatie van verschillende ingrediënten die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waaronder polydextrose, plantaardige vezels van maïs en oplosbare vezels van cichorei, aangevuld met zoetstoffen zoals isomalt, erythritol, sucralose of steviolglycosiden.

Zùsto heeft minder dan 100 kcal per 100 g. Dat is vier keer minder dan suiker. Zùsto heeft ook een lage glycemische index (GI) (minder dan 22, tafelsuiker / sucrose heeft een GI van 70, glucose / dextrose / fructose een GI van 100) en bevat geen verteerbare koolhydraten. De glycemische index geeft aan hoe snel koolhydraten worden omgezet in glucose uit het darmkanaal en geabsorbeerd worden in het bloed.

Iedereen die producten met toegevoegde suikers wil vermijden, in het bijzonder diabetici en mensen die willen afvallen, kan Zùsto in hun dieet opnemen.

We werken met smaak, de smaakbeleving. Met “gustus” (Latijn) of “gusto” (Esperanto). Ook met het Engelse “gusto”, wat zoiets betekent als “individuele, verfijnde smaak”. We werken al vele jaren aan de “zoete” smaak.

“Zusto” voegt de “z” van het Nederlandse “zoet” [zoet] samen met het woord “gusto”. Om naamsbekendheid en onthoudbaarheid te bevorderen, hebben we een accent toegevoegd aan de “u”: Zùsto. Kort en to the point. 5 letters, 2 lettergrepen. Makkelijk te onthouden. Commercieel sterk. Een naam met een geschiedenis en een toekomst.

Het belangrijkste verschil is dat Zùsto de smaak en de structuur van het bereide product hetzelfde houdt als wanneer u suiker had gebruikt. Het is ook veel lager in calorieën.

Om de eenvoudige reden dat het gebruik van steviolglycosiden (stevia is de naam van de plant) in suikervervangers niet is goedgekeurd voor alle toepassingen in Europa.

Een Zùsto-variant met steviolglycosiden is echter beschikbaar voor bepaalde industriële toepassingen.

Zùsto is een nieuwe, unieke combinatie van verschillende ingrediënten die zijn gemaakt van natuurlijke grondstoffen, waaronder polydextrose, plantaardige vezels van maïs en oplosbare vezels van cichorei, aangevuld met zoetstoffen zoals isomalt, erythritol, sucralose of steviolglycosiden.

ZÙSTO TOEPASSINGEN

Zùsto kan in bijna alle gevallen worden gebruikt waar het recept suiker vereist.

Absoluut. Zùsto vervangt suiker met een 1-op-1-verhouding, dus u hoeft uw recepten niet aan te passen. Als je recept 100 gram suiker zegt, vervang je gewoon 100 gram Zùsto. Zo simpel is het!

Ja, dat kan. Vervang gewoon de suiker in het originele recept met een gelijke hoeveelheid Zùsto, of zelfs een beetje minder. Wil je een klassiek wit meringue maken? Gebruik Zùsto en het resultaat is net zo lekker, knapperig en romig wit als wanneer je suiker gebruikt. Voor een optimaal resultaat raden we aan de meringue bij een iets lagere temperatuur te bakken en langer te laten drogen.

Ja, daar is het ook perfect voor. Bereid de crème brûlée voor volgens het klassieke recept, bestrooi elk schaaltje met een dunne laag Zùsto en carameliseer het met een keukenbrander of plaats de gerechtjes kort onder een hete grill.

Dat is een uitstekend idee. Zùsto gebruiken in plaats van suiker resulteert zelfs in een vollere, stevigere en stabielere slagroom.

Integendeel, Zùsto verbetert zowel de smaak als de geur van het fruit.

Je kan klontertjes vermijden door de Zùsto geleidelijk door de boter te roeren. Als u liever geen risico’s neemt, is een betere manier om dit te doen, eerst de juiste hoeveelheid Zùsto met een ander ingrediënt, zoals bloem, te mengen. Dan kunt u de boter probleemloos toevoegen.

Je kan Zùsto ook eerst met de eieren mengen. Op die manier wordt de Zùsto vanaf het begin opgelost.

Al overtuigd?
Heel wat van onze klanten in ieder geval wel!

Test het zelf >

ZÙSTO EN GEZONDHEID

Zùsto is een bron van gezonde vezels. Het heeft een lage glycemische index en bevat weinig calorieën, en het is gemakkelijk op te nemen in uw dieet als u toegevoegde suikers wilt vermijden of verminderen.

Zùsto kan worden opgenomen in de voeding van mensen die producten met toegevoegde suikers willen vermijden, omdat ze diabetes hebben of omdat ze willen afvallen.

Nee, dat hoeft niet, maar minder suiker eten is een goed begin. Alle wetenschappers zijn het erover eens: we eten te veel suiker, wat heeft geresulteerd in een dramatische toename van welvaartsziekten zoals obesitas, diabetes en hart- en vaatziekten. Zùsto is ideaal als u producten met toegevoegde suikers wilt vermijden.

Zùsto kan door iedereen worden gebruikt, inclusief kinderen. Zorg ervoor dat ze voldoende calorieën binnenkrijgen en dat hun hoofddieet bestaat uit een gezonde verscheidenheid aan voedingsmiddelen.

Nee, Zùsto is volledig glutenvrij en daarom geschikt voor mensen die een glutenvrij dieet volgen.

Vezels, inclusief vezels van maïs en cichorei, zijn de belangrijkste componenten van Zùsto. Ze bieden de zoete smaak en structuur, en ze zijn een voedingsbron voor goede bacteriën.

ZÙSTO GEBRUIK

Er werd aan Bernard Proot van de bakkerij DelRey in Antwerpen regelmatig door klanten gevraagd of hij producten zonder toegevoegde suikers had. Omdat dit een nichemarkt was waarvoor nog geen bevredigende oplossing bestond – bestaande producten met suikervervangers hadden te veel nadelen, vooral met betrekking tot smaak en structuur – ging Bernard Proot op zoek naar andere opties. De beloftes van Zùsto spraken hem aan en hij begon uitgebreid te experimenteren. Hij was volledig overtuigd door de resultaten.

Omdat het niet nodig is om bestaande recepten aan te passen: Zùsto vervangt suiker op 1/1 basis. Het stelt hem ook in staat tegemoet te komen aan de behoeften van klanten die hun suikerinname willen verminderen door producten aan te bieden die weinig of geen toegevoegde suiker bevatten zonder smaak en structuur te verliezen.

Ja, Zùsto is nu beschikbaar voor consumenten. Iedereen kan met Zùsto werken, zelfs hobbykoks, op voorwaarde dat ze het product correct gebruiken en opbergen, net als elk ander product.